Plavební sezóna je zahájena

Plavební sezóna na Baťově kanálu odstartovala. Slavnostního odemykání se zhostil generální ředitel Povodí Moravy, s. p. Václav Gargulák, starosta Veselí nad Moravou Miloš Kozumplík a ředitel Ředitelství vodních cest Lubomír Fojtů, který se poté, co mu spadl při odemykání klíč do vody, nechtěně v Baťově kanále vykoupal.

Baťův kanál slaví v letošním roce 80 let od doby, kdy po kanále proplula první loď. Povodí Moravy, jako správce vodní cesty, proto připravilo několik překvapení, které představilo při odemykání plavební sezóny 1. května v přístavu ve Veselí nad Moravou.

Kromě plavby, hudby a zábavného programu čekalo na návštěvníky přístavu několik mimořádných událostí. „Odemykání plavební sezóny jsme propojili s letošním významným jubileem a pokřtili jsme knihu Baťův kanál – od myšlenky k nápadu, kterou napsal kolektiv autorů z PM. Vedle toho jsme ve spolupráci s Českou poštou připravili 1. vnitrostátní lodní poštu, která měla přepážku umístěnou přímo v přístavu. Každý si tak mohl lodní poštou odeslat pohled přímo z místa i s příležitostným razítkem k výročí Baťova kanálu a razítkem lodní pošty,“ popisuje průběh oslav generální ředitel Povodí Moravy, s. p. Václav Gargulák. Program doplnila také ukázka práce unikátního technického plavidla Jožin, které se stará o pořádek na Baťově kanále.

Zajímavou soutěž si Povodí Moravy připravilo pro fanoušky plavby – soutěž o proplutí všemi plavebními komorami Baťova kanálu s plavební knížkou. „Každý, kdo do plavební knížky během léta nasbírá razítka ze všech plavebních komor, může vyhrát půjčení hausbótu, let balonem a další ceny. Plavební knížky jsou k dispozici v informačních centrech a přístavech,“ doplňuje výčet akcí Gargulák.

Další informace:

Bc. Petr Chmelař

tiskový mluvčí, vedoucí útvaru vnějších vztahů a marketingu

T +420 541 637 319 M+420 606 044 895

publikováno 4. května 2018, 15:16aktualizováno 9. května 2018, 13:52 štítky: Baťův kanál, odemykání,